Acceptam tichete de vacanta Edenred, Up Romania si Sodexo.

Activitati

In afara de principalele noastre servicii, intotdeauna avem o multime de ponturi pentru tine, astfel incat sejurul tau sa fie unul ideal!

CABANA VARFUL CIUCAS ESTE LOCUL DIN INIMA MUNTILOR IN CARE TE POTI RELAXA COMPLET


Peisaje extraordinare, aer curat, o imbinare rustica de lemn cu piatra, un stil haiducesc cu elemente moderne, Cabana Varful Ciucas este locatia ce iti ofera o multitudine de activitati turistice care pot fi realizate atat in sezonul rece, cat si in sezonul cald.


Inchiriere Snow Tubing - White Sensations



Am fost si astazi la înălțime alaturi de comunitatea SURZILOR din București, am invatat cum sa respirăm corect si sa corelam exercițiul fizic, am simțit vibrația bolului Tibetan, am râs fara motiv alaturi de Leader Laughter Yoga -Nico, după care am pus culoare pe hârtie si am pictat gândurile si trăirile sincere impreuna pentru o stare de bine!

Noi facem lumea mai buna si vom fi mereu la înălțime pentru voi toti ! Echipa Fitness Nico Ploiesti ne aduce mereu cu picioarele pe pământ și ne face să fim mereu pozitivi !



Tabara cu parintele ilie mirel cu copii surdo muti


ATRACTII SI ACTIVIATI IN ZONA CABANEI VARFUL CIUCAS

Exista o multime de activitati turistice pe care le poti face daca te cazezi la Cabana Varful Ciucas. Mai jos ti le detaliem pentru a fi pregatit cand vii.

  • Rezervatii naturale si atractii turistice

  • Rezervatia Naturala Tigaile Mari - Varful Ciucas

    Este o zona protejata aflata chiar in centrul masivului si inglobeaza doua varfuri inalte: Tigarile Mari si Ciucas. Aici poti vedea formatiuni stancoase spectaculoare, de dimensiuni uriase. Tot aici te vei intalni si cu multitudinea de chei formate in calcar precum Cheile Paraului Alb, Cheile Vaii Stanei, Cheile Strambului, Cheile Cheitei si Cheile Babaruncai. In plus, in rezervatie vei avea ocazia sa observi si numeroase plante precum floare de colr, clopotei, garofita sau stanjenelul de munte.

  • Fantana Nicolae Ioan

    Numele presedintelui Asociatiei Turistice Romania Pitoareasca a fost atribuit captarii izvoarelor din Valea Berii, chiar langa poteca ce leaga Cabana Varful Ciucas de Muntele rosu. Aceasta este cunoscuta drept Fantana Nicolae Ioan sau Fantana Trei Izvoare si se afla la o altitudine de 1350 metri si de-a lungul anilor a fost reconstruita de Gheorghe Alexe sau G. si I. Pantelimon.

  • Jneapanul de pe Muntele Bratocea

    Zona de jneapan de afla la limita superioara a padurii de molid si este format din aproximativ 2 ha de palcuri. O poti regasi sub Varful Bratocea (1872 m)

  • Zona cu Rhododendron din Muntii Ciucas

    O zona incantatoare ce iti oferta circa 2 ha de smirdar, cunoscut drept bujorul de munte (planta protejata, declarata monument al naturii). Pajistea imensa se coloreaza in rosu la inceputul lunii iulie, fiind impodobita de mii se bujori de munte. O poti gasi la punctul de intalnire dintre poteca ce urca pe Muntele Rosu si cea care vine de pe Culmea Gropsoarele.

  • Atractii Turistice in Statiunea Cheia

    Poti vizita o multime de puncte turistice si in Statiunea Cheia precum: Manastirea Cheia, Manastirea Suzana, Muzeul Flori de Mina ce detine peste 300 de exponate sau Muzeul de Stiinte ale Naturii unde poti admira o expozitie geologica.

TRASEUL MONTAN CHEIA - VALEA BERII - CABANA VARFUL CIUCAS

  • Marcaj: Crucea Albastra

  • Durata traseu: 3 - 3 ½ h

  • Caracteristici traseu:

    Acest traseu montan are o dificultate medie, este deschis pe tot parcursul anului si nu necesita echipament special.

  • Descriere traseu:

    Pentru acest traseu montan se porneste de langa Hotelul Zaganu, din partea stanga si se ajunge in drumul national DN1A Ploiesti - Brasov, drum ce se urmeaza pana la intrarea in Valea Berii. De la intrarea in Valea Berii traseul se continua pe drum forestier pana in apropierea Fantanii Nicolae Ioan, unde se va intersecta un traseul ce porneste de la Cabana Muntele Rosu, marcaj banda galbena. Ulterior, drumul urca pe firul Vaii Berii, pana se ajunge la o stana, de unde se coteste spre stanga. Se va continua urcusul circa 20 de minute pana se ajunge in golul alpin. De aici, pana la Cabana Varful Ciucas, mai aveti doar 10 minute.

TRASEUL MONTAN CABANA VARFUL CIUCAS - VARFUL CIUCAS - SAUA TIGAILOR - CABANA VARFUL CIUCAS

  • Marcaj: Banda rosie (Cabana Varful Ciucas - Saua Tigailor), cruce rosie (Saua Tigailor - Cabana Varful Ciucas)

  • Durata traseu: 2 ½ – 3 h

  • Caracteristici traseu:

    Acest traseu montan este unul in circuit, relativ usor, exceptie facand portiunea de sub Varful Ciucas. Scopul traseului este vizitarea partii centrale a masivului, iar diferenta de nivel este de 350 m.

  • Descriere traseu:

    Se urmareste poteca ce urca usor pe spinarea Muntelui Chirusca, cu marcajul banda rosie, dublat de cruce rosie pana in Saua de sub Tigaile Mari. Aici se va parasi marcajul cruce rosie, se va coti la dreapta si se va urca pieptis printre stanci, pana la baza Tigailor. Acestia se ocolesc prin nord, oferind o splendida panorama asupra Vaii Chirusca. Se depaseste fagasul pietros al unui valcel si se iese in saua dintre Tigaile Mari si Varful Ciucas. Se urca printre stanci si se ajunge in cel mai inalt varf din masivul Ciucas – 1954 m. Din acest punct, se poate observa panorama spre toate zarile, incepand din Piatra Craiului, in vest, pana in Penteleu in est, sau dinspre Tarcau si Nemira, in nord, pana spre Maneciu Ungureni, in sud. Ulterior, se revine la traseul de coborare, pana in Saua Tigailor (1745 m), marcata de un stalp indicator. Din Saua Tigailor se paraseste marcajul de creasta banda rosie si se coteste la stanga, pe poteca marcata cruce rosie. Se coboara pe sub culmile inguste desprinse din Varful Ciucas si Tigaile Mari si se poposeste in saua de sub Tigai, pe care ati parasit-o cu aproximativ 2 ore in urma. De aici, drumul cunoscut la dus, marcat si cu banda rosie, va aduce in 15-20 de minute la Cabana Varful Ciucas.

TRASEUL MONTAN CABANA VARFUL CIUCAS - SAUA GROPSOARELE - CURMATURA STANEI - IZVORUL HOTULUI - CABANA VARFUL CIUCAS

  • Marcaj: Triunghi rosu (Cabana Varful Ciucas), punctul La Rascruce, cruce rosie (La Rascruce - Saua Gropsoarele) si traseu nemarcat pana la Curmatura Stanei, banda albastra (Curmatura Stanei - Cabana Varful Ciucas)

  • Durata traseu: 3 – 3 ½ h

  • Caracteristici traseu:

Acest traseu montan este unul relativ usor, cu pante mai accentuate pe alocuri si are o diferenta de nivel de circa 200 m.

  • Descriere traseu:

    Se porneste de la Cabana Varful Ciucas si se merge pe poteca cu triunghi rosu, apoi se urmareste cumpana de ape dintre Paraul Berii si Paraul Strambu, pana in Saua Chirusca (circa 30 de minute). Din Saua Chirusca, traseul de urmat, cel cu cruce rosie, paraseste celelalte marcaje, inscriindu-se pe un pinten ce coboara din Culmea Gropsoarele. Se merge cateva sute de metri pe culme si se continua pe poteca care coteste spre stanga, pana in Saua Gropsoarele (1663 m), ce desparte Valea Stanei de Piscul cu Apa. In Saua Gropsoarele, privelistea este deshisa de Culmea Tataru, continuata spre nord de Tatarutu. In plan indepartat, se observa Muntioru si Ivanetu, apoi Malaia, Saua Poarta Vanturilor si Bocirnea. In partea stanga, Muntii Vrancei, mai tesiti, si Penteleul, mai ascutit, apoi Varful Lacauti. Din sa, se merge catre est, urmarindu-se poteca nemarcata, iar la aproximativ 150 de metri mai jos veti vedea un izvor. Se trece izvorul si se urca treptat pe culme, avand in stanga Piatra Laptelui. In dreapta, se intinde pajistea de la obarsia Paraului Stanei. Se urmeaza culmea pana la capat si printr-un coboras de circa 200 de metri diferenta de nivel, din Saua Gropsoarele se ajunge in Curmatura Stanei (1435 m), poiana intinzandu-se spre culmea Vaii Stanei. Din Curmatura Stanei se continua traseul spre Cabana Varful Ciucas spre stanga, ocolind Muntele Albele pe la est si nord. Dupa circa 300 de metri se intalneste venind din jos poteca marcata cu cruce albastra, care urca de la Vama Buzaului prin Valea Strambu. Din acest punct, marcajul pana la Cabana Varful Ciucas este triplu (banda rosie, cruce si banda albastra). Se urmeaza versantul nordic al Muntelui Albele, pe valea de obarsie a Paraului Laptelui, care se traverseaza. Se iese cu 70-80 de metri mai jos de Paraul Izvorul Hotului care se scurge de sub un perete de piatra. Traseul se continua prin poiana si printre palcuri de padure pana in saua de sub Culmea Piatra Laptelui, de unde se poate observa partea centrala a Masivului Ciucas, cu varful si tancurile Tigailor Mari. Ulterior, directia se schimba brusc spre sud, pe poteca care duce spre firul vaii. De pe firul vaii se coteste la dreapta si se iese pe culme, in Saua Chirusca (1565 m), unde se adauga marcajul cruce rosie, care vine de la Cheia peste Culmea Gropsoarele – Zaganu. Se strabate plaiul domol al Chiruscai, cu orizont deschis, pana la cabana Varful Ciucas.

TRASEUL MONTAN CABANA VARFUL CIUCAS - SAUA TIGAILOR - VALEA BABARUNCA - CABANA BABARUNCA

  • Marcaj: Cruce rosie (Cabana Varful Ciucas - Saua Teslei), triunghi rosu (Saua Teslei - Cabana Babarunca)

  • Durata traseu: 3 ½ – 4 h

  • Caracteristici traseu:

  • Acest traseu montan este in mare parte drum prin vale, poieni si padure si are o diferenta de nivel de circa 850 m.

  • Descriere traseu:

    Se urmareste poteca ce urca usor pe spinarea Muntelui Chirusca, cu marcajul banda rosie, dublat de cruce rosie pana in Saua de sub Tigaile Mari. In acest loc se paraseste marcajul cruce rosie, se coteste la dreapta si se urca pieptis printre stanci pana la baza Tigailor; se ocolesc stancile prin nord, avand o superba panorama asupra Vaii Chirusca. Se depaseste fagasul pietros al unui valcel si se iese in saua dintre Tigaile Mari si Varful Ciucas. Din Saua Tigailor (1745 m), de la stalpul indicator, se coboara pe poteca aproximativ 350 de metri. In fata se arata Muntele Tesla, iar in dreapta colosul de piatra Turnul lui Goliat. Dupa circa o ora de mers pe poteca din Saua Tigailor, se va ajunge in Saua Teslei (1347 m). Din Saua Teslei se paraseste marcajul cu cruce rosie si se coboara la stanga, spre sud, pe firul Vaii Babarunca, pana la un mic izvor, unde se va regasi marcajul triunghi rosu pana la cabana Babarunca si se va urma drumul forestier pe o distanta de aproximativ 2,5 km. Atunci cand se intalneste poteca marcata cu banda rosie ce urca pe Piciorul Teslei pana la cabana Varful Ciucas, se paraste drumul, se coteste la stanga prin poiana, se traverseaza soseaua nationala Cheia – Brasov (DN1A) si se ajunge la Cabana Babarunca.

TRASEUL MONTAN CABANA VARFUL CIUCAS - VARFUL CIUCAS - SAUA CIUCAS - POIANA DALGHIULUI - VAMA BUZAULUI

  • Marcaj: Doar cruce rosie, exceptand portiunea dintre saua de sub Tigai si Varful Ciucas care este marcata cu banda rosie.

  • Durata traseu: 3 – 3½ (plus 9 km pe sosea – 2 h – Dalghiu – Vama Buzaului)

  • Caracteristici traseu:

  • Acest traseu montan este un drum de vara, recomandat in special la coborare si are o diferenta de nivel de 1150 m. Traseul nu este recomandat iarna.

  • Descriere traseu:

    De la Cabana Varful Ciucas se urca pe panta Muntelui Chirusca, pe poteca cu marcaj comun, banda rosie si cruce rosie, pana in saua de sub Tigaile Mari. Se paraseste marcajul cu cruce rosie si se indreapta spre Varful Ciucas. Se ocoleste ansamblul de stanci al Tigailor Mari si stancile Babele la sfat si se urca pana la Varful Ciucas. Din varf se paraseste marcajul banda rosie care duce spre creasta Bratocei si se coboara pe versantul nordic al Ciucasului pana in Saua Ciucas (1525 m), sa care marcheaza cumpana de ape dintre paraul Strambu si Dalghiu. In coborare spre Saua Ciucasului, pe partea stanga se infatiseaza structura stancoasa Mana Dracului sau Mana cu cinci degete, si, putin mai jos, Gemenii Ciucasului. De la Saua Ciucasului, la aproximativ 90 de grade spre stanga, se urmareste traseul marcat, cunoscut sub denumirea de Plaiul Domnesc, care urmeaza o culme mai larga, impadurita. Se ajunge pe culme care se parcurge pe o distanta de circa 500 de metri, de unde se coboara o diferenta de nivel de aproape 300 de metri. Se traverseaza apa si se merge pe poteca care duce la drumul forestier. Aproximativ 1 km se continua traseul pe drumul forestier spre Poiana Dalghiului, drum forestier care se va intersecta cu drumul forestier de pe paraul Prundu. La intersectia acestor drumuri, se va urmari marcajul cruce albastra pana la Vama Buzaului. Ulterior, se urmareste drumul forestier prin Valea Draghiului pana la drumul care vine la Vama Buzaului si care merge spre Zizin. Se coteste la dreapta, se ocoleste Muntele Magura, spre Vama Buzaului, cale de 9 km. Se traverseaza paraul Dalghiu si se urmeaza soseaua care ajunge la Vama Buzaului.


VA ASTEPTAM CU DRAG
Aceasta nu este o poveste despre o cabana. Aceasta este o cabana de poveste. Dar nu trebuie sa ne credeti pe cuvant, va invitam sa ne vizitati!
Cabana Varful Ciucas